Dokumentarkiv

Virksomheten i StInn styres av regelverket som består av dokumentene på denne siden. 

Dersom du har noen spørsmål om hva som menes i dokumentene, så kan du ta kontakt med Kontroll- og konstitusjonsutvalget.

 

Grunndokumenter

Vedtekter i StInn

Sist revidert 01.07.2022, eies av Studenttinget

Som det øverste dokumentet i StInn, så setter Vedtekter i StInn de mest grunnleggende prinsippene for hvordan StInn skal fungere. Dersom noen dokumenter sier noe annet enn vedtektene, så er det alltid det som står i vedtektene som gjelder. Til gjengjeld er også vedtektene det vanskeligste dokumentet å endre, da det må gjøres over to påfølgende perioder i Studenttinget.

Last ned dokumentet her

Mandat for organer i StInn (MOS)

Sist revidert 01.07.2022, eies av Studenttinget

Dersom du ønsker å vite hvordan StInns komitéer, utvalg, råd, styre og ting fungerer, så står det beskrevet i Mandat for organiser i StInn. Organenes ansvar og myndighet er også detaljert i MOSen.

Last ned dokumentet her

Vervbeskrivelser i StInn (VBS)

Sist revidert 01.07.2022, eies av Studenttinget

Alle tillitsvalgte i StInn har et verv, og hva de skal gjøre i vervet står beskrevet i Vervbeskrivelser i StInn

Last ned dokumentet her

Virksomhetsplan for StInn (VPS)

Sist revidert 01.07.2022, eies av Studenttinget

Uavhengig av hvilken politikk StInn har vedtatt og arbeider for, så kreves det et systematisk arbeid for å oppnå denne politikken. Virksomhetsplan for StInn beskriver hvilke mål en må oppnå og hvilke strategier en må bruke for å få politisk gjennomslag.

I tillegg er det i dette dokumentet at StInns visjon, slagord og kjerneverdier er definert.

Last ned dokumentet her

Prinsipper for valg og fratredelse i StInn (PVF)

Sist revidert 01.07.2022, eies av Studenttinget

StInn består av hundrevis av tillitsvalgte, og Prinsipper for valg og fratredelse i StInn legger til rette for at de blir valg på en god og ryddig måte, blir tilstrekkelig registrert, og hva en skal gjøre når man fratrer fra verv.

Last ned dokumentet her

Prinsipper for økonomistyring i StInn (PØS)

Sist revidert 31.01.2023, eies av Sentralstyret

StInn benytter betydelige økonomiske ressurser for å gjennomføre sitt arbeid. Hvordan de pengene skal brukes for å oppnå StInns mål står beskrevet i Prinsipper for økonomistyring i StInn, så enkeltpersoner ikke må ta den vurderingen hver gang en krone skal brukes.

Last ned dokumentet her

Prinsipper for internkontroll i StInn (PIK)

Sist revidert 01.07.2022, eies av Studenttinget

Mye av det StInn driver med kan beskrives som saksbehandling. I Prinsipper for internkontroll i StInn beskrives det hva som skal saksbehandles, hvordan det skal behandles, hvem som skal ha innsyn i saksbehandlingen, og hva en skal gjøre i spesielle saker.

Last ned dokumentet her

Prinsipper for etikk og kultur i StInn (PEKS)

Sist revidert 01.07.2022, eies av Studenttinget

For at StInn skal arbeide godt, så trenger de tillitsvalgte å ha en god organisasjonskultur. Prinsipper for etikk og kultur i StInn beskriver kort hvordan de tillitsvalgte skal oppføre seg for å oppnå den ønskede kulturen.

Last ned dokumentet her

Prinsipper for håndtering av klager, varslinger og mistillitsforslag i StInn (PKVM)

Sist revidert 01.07.2022, eies av Studenttinget

Av og til oppstår det kjipe situasjoner hvor tillitsvalgte i StInn blir anklagd for slett oppførsel. Da benyttes Prinsipper for håndtering av klager, varslinger og mistillitsforslag i StInn for å passe på at saken behandles raskt og riktig, samtidig som det ivaretar alle de involverte partene.

Last ned dokumentet her

Studenttingets forretningsorden (STFO)

Sist revidert 01.07.2022, eies av Studenttinget

En forretningsorden er spillereglene for et møte, og Studenttingets forretningsorden beskriver hvordan Studenttingets møter skal gjennomføres. Dermed slipper man å bruke møtetid på å diskutere hvordan man skal diskutere.

Last ned dokumentet her

Sentralstyrets forretningsorden (SSTFO)

Sist revidert 01.07.2022, eies av Sentralstyret

En forretningsorden er spillereglene for et møte, og Stentralstyrets forretningsorden beskriver hvordan Sentralstyrets møter skal gjennomføres. Dermed slipper man å bruke møtetid på å diskutere hvordan man skal diskutere.

Last ned dokumentet her

Samarbeidsavtaler

Samarbeidsavtale mellom Høgskolen i Innlandet (HINN) og StInn

Signert 01.07.2024

Samarbeidsavtale mellom HINN og StInn står det beskrevet hvordan HINN og StInn skal legge til rette for samarbeid, og hva de skal gjøre for hverandre. Her står det blant annet om studentportaler, demokratitid, ressursmessig støtte, og tilrettelegging for tillitsvalgtes deltagelse i studentdemokratiet.

Last ned dokumentet her

Samarbeidsavtale mellom Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN), Studentsamfunnet i Innlandet (StudINN) og StInn

Signert 20.03.2023

Samarbeidsavtale mellom SINN, StudINN og StInn handler primært om hvordan SINN gir StInn og StudINN økonomisk støtte, hvordan StInn og StudINN skal dokumentere bruken av disse midlene, og hvordan organisasjonene skal møtes for å samarbeide.

Last ned dokumentet her

Samarbeidsavtale mellom Studentsamfunnet i Innlandet (StudINN) og StInn

Signert 29.06.2022

Samarbeidsavtale mellom StudINN og StInn handler primært om hvordan StInn og StudINN skal samarbeide, og hvordan den årlige driftsstøtten fra SINN skal fordeles.

Last ned dokumentet her

Kontroll- og konstitusjonsutvalgets rundskriv

2023

[KKU-23.03] Tolkning om Presidentskapet kan sitte i valgstyret for urnevalget når de gjenværende i Presidentskapet stiller til valg

Utsendt 05.03.2024

Utarbeidet av Iman Salem og Tasia M. Gunar

Rundskriv tar for seg spørsmål om Presidentskapet kan sitte i valgstyret for urnevalget når de gjenværende i Presidentskapet stiller til valg. KKU har kommet frem til at spørsmålet om de gjenværende i Presidentskapet er inhabile hvis de stiller til valg, avhenger av den spesifikke rollen til Presidentskapet i valgprosessen. KKU ser ikke det som et problem at medlemmer i Presidentskapet som har kandidaturer til verv der Presidentskapet er valgstyret, da deres funksjon vil utelukkende være å operere som et tellekorps. Deres ansvar begrenser seg til å utføre nøytrale og objektive oppgaver, som å telle stemmer uten innvirkning på valgresultatet. Derfor betraktes de ikke som inhabile. Derimot gjelder hovedregelen om habilitet i Personvalg og andre direkte valg, jf. § 5-1 (PIK). KKU understreker at en tillitsvalgt er personlig ansvarlig å erklære seg inhabil, dersom vedkommende står i fare for å bryte med bestemmelsen i § 5-2, jf. § 5-1 (PIK). 

Last ned dokumentet her

[KKU-23.02] Tolkning om hvilke roller i Studentrådsutvalget (SRU) som kan ha dobbeltverv

Utsendt 02.11.2023

Utarbeidet av Iman Salem og Tasia M. Gunar

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om forståelsen av hvem som faller under «medlem av Studentrådsutvalget» som beskrevet i § 4-10 i Prinsipper for valg og fratredelse i StInn. Regelverket tillater i utgangspunktet ikke dobbel verv, med enkelte unntak som nevnt i MOS § 4-10. KKU har kommet frem til at ordlyden i «medlem av Studentrådsutvalget» må avgrenses mot leder som har innstillingsrett i saker som behandles i Studenttinget. 

Last ned dokumentet her

[KKU-23.01] Tolkning av tilstedeværelse

Utsendt 20.09.2023

Utarbeidet av Iman Salem og Tasia M. Gunar

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om forståelsen av «til stede» i reglene om vedtaksdyktighet, jf. Mandater for organer i StINN (MOS).  KKU har kommet frem til at «til stede» må avgrenses mot å være tilgjengelig, og at man må være fysisk til stede eller til stede med videokonferanse for at man skal anses som «til stede». 

Last ned dokumentet her

2022

[KKU-22.12] Hvilke verv i StInn man ikke er «valgbar» til etter et vedtak om mistillit, jf. PKVM §5-9 åttende ledd

Utsendt 30.11.2022

Utarbeidet av Mads Koppang

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om hvilke verv som tilhører StInn, og som dermed går inn under bestemmelsen i Prinsipper for klager, varslinger og mistillit §5-9 åttende ledd om valgbarhet etter vedtatt mistillit mot en tillitsvalgt. KKU slo fast at alle verv som fremkommer av Mandat for organer i StInn (MOS) og Vervbeskrivelsene (VBS) tilhører StInn. Etter en drøftelse kom KKU frem til at også andre verv som StInn velger og oppnevner til, for eksempel opp mot Høgskolens utvalg, også anses å tilhøre StInn. KKU kom også med en generell bemerkelse rundt mistillit nederst i dokumentet.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.11] Hvilke sanksjoner som gjelder ved vedtatt mistillit

Utsendt 30.11.2022

Utarbeidet av Mads Koppang

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om sanksjonsmulighetene som oppramset i Prinsipper for klager, varslinger og mistillit (PKVM) §5-9 også kan anvendes ved et vedtak om mistillit. KKU påpekte at det i ordlyden i paragrafen står at sanksjonene kan gis til tillitsvalgte der saken “ikke medfører vedtak om mistillit”. KKU viste til at et vedtak om mistillit fører til at den tillitsvalgte mister sitt mandat, og dermed sine goder og tilganger i StInn. KKU tolket det dithen at det derfor ikke var behov med ytterligere sanksjonsmuligheter, mistillit er den groveste sanksjonen i organisasjonen. Hensynet bak bestemmelsen er å ha sanksjonsmuligheter i saker hvor det er berettiget, men hvor forholdet ikke er så grovt at det blir vedtatt mistillit. Unntaket er sanksjonen om valgbarhet i organisasjonen en periode i fremtiden i bestemmelsens åttende ledd.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.10] Myndighet til å supplere inn Studenttingsdelegater

Utsendt 16.11.2022

Utarbeidet av Jørn Luvåsen

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om Studenttinget har myndighet til å supplere Studenttingsdelegater under et Studenttingsmøte. KKU viste til regelverk som fastslår at det kun er Presidentskapet som kan supplere til Studenttinget, men at det ikke er regulert hvor ofte Presidentskapet kan møtes. KKU tolket det dithen at Presidentskapet kan supplere til Studenttinget når de ønsker det, så langt det er vedtatt med tilstrekkelig vedtaksdyktighet. KKU bemerker også at det er Lederutvalget som koordinerer valgperioder og det rent praktiske rundt valg, i tillegg til at det er formkrav som kandidatene uansett må oppfylle.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.09] Tolkning om Fakultetsrådenes studentrepresentanter også har møte-, tale-, forslags- og stemmerett i FFPK

Utsendt 07.11.2022

Utarbeidet av Mads Koppang

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om fakultetsrådenes studentrepresentanter har møte-, tale-, forslags- og stemmerett i Fag og forskningspolitisk komité (FFPK). KKU viste til ordlyden i MOD punkt 7.2.4 som direkte sier at studentrepresentantene er å anse som en del av komitéen. KKU tolket det derfor dithen at studentrepresentantene er fullverdige medlemmer av komitéen med alle de rettigheter det tilbringer. En konsekvens av dette er at representantenes deltagelse vil ha utslag på komitéens vedtaksdyktighet.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.08] Tolkning om Presidenten kan sitte både som President og delegasjonsleder

Utsendt 31.10.2022

Utarbeidet av Jørn Luvåsen

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om Presidenten i Studenttinget også kan sitte som delegasjonsleder for sin delegasjon. KKU kom etter en grundig drøftelse frem til at en slik mulighet ikke foreligger. Regelverket tillater i utgangspunktet ikke doble verv, med enkelte unntak som nevnt i MOS §4-10. En konsekvens av dette er at studiesteder med kun én delegat, som automatisk blir delegasjonsleder for sitt studiested, ikke vil ha mulighet til å sitte som President i Studenttinget.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.07] Tolkning av mandatet Organisatorisk utvalg (OU) har i forbindelse med førstegangsbehandling av varslings- og mistillitssaker

Utsendt 12.10.2022

Utarbeidet av Mads Koppang

Rundskrivet tar for seg to spørsmål, 1) hvor mange av medlemmene i Organisatorisk Utvalg (OU) som må delta i behandling av en varsling- eller mistillitssak for å kunne gjøre et vedtak, og, 2) om OU internt kan konstituere et utvalg til å behandle slike saker. KKU tolket det første spørsmålet opp mot generell vedtaksdyktighet i organet, og viste til at minimum halvparten av medlemmene med stemmerett må delta. For det andre spørsmålet kom KKU frem til at det ikke tilligger OU noen myndighet til å utnevne et utvalg. Også generelle bemerkninger rundt behandling av slike saker, med henvisning til regler og prinsipper om forsvarlig saksbehandling og habilitet.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.06] Utsettelse av Studentting til senere på høsten

Utsendt 07.10.2022

Utarbeidet av Jørn Luvåsen

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om hva som skal til for å utsette et Studenttingsmøte. KKU kommer frem til at man i utgangspunktet ikke kan utsette et Studenttingsmøte da det er fastsatt i styringsdokumenter at de skal ha et minimum antall møter innenfor gitte perioder hvert kalenderår. Det ble påpekt at Studenttinget kan fatte de beslutninger de selv ønsker jf. MOS. I rundskrivet går KKU igjennom at det kan gjøres ved å innkalle til et ekstraordinært (eller bruke fastsatt dato) for at delegatene enstemmig stemmer for å utsette Studenttingsmøtet.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.05] Organisasjonens myndighet rundt supplering av Valgkomiteen uten valgt presidentskap

Utsendt 23.09.2022

Utarbeidet av Jørn Luvåsen

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om organisasjonens myndighet til å supplere til Valgkomiteen (VK) uten valgt Presidentskap. Dette ligner på rundskriv 1, men tar for seg myndigheten til å supplere inn til VK. VK er et sentralt verv, og det er Presidentskapet som skal supplere inn til sentrale verv. KKU kom frem til at Sentralstyret, med et klart flertall, kan velge inn en ny person til VK på midlertidig basis, inntil organisasjonen får et fungerende Studentting. KKU anbefalte at SST ber om innstilling på kandidaten fra VK.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.04] Bruk av Rubic eller blindkopi-funksjonen når man sender interne e-poster

Utsendt 17.09.2022

Utarbeidet av Mads Koppang

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om hvorvidt man skal benytte seg av Rubic eller blindkopi-funksjonen i forbindelse med utsending av møteinnkalling til et Studentrådsmøte lokalt på studiestedene. Dette er for så vidt ikke regulert av StInns egne styringsdokumenter eller rutiner, men praksis i tidligere StInn-modell har vært bruk av Rubic. Dessuten har man den generelle personvernforordningen (GDPR) å forholde seg til. KKU anbefaler bruk av Rubic ved utsending av sakspapirer til Studentrådsmøter av personvernhensyn.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.03] Vedtaksdyktighet og stemmerett i Studentrådene

Utsendt 13.09.2022

Utarbeidet av Mads Koppang

Rundskrivet tar for seg spørsmålene om på hvem som har stemmerett i Studentrådet og når Studentrådet er vedtaksdyktige. Medlemmene i Studentrådet er alle klassetillitsvalgte med tilhørighet til studiestedet. Studentrådets vedtaksdyktighet reguleres av MOS punkt 4.3.5 og KKU kommer med to matematiske eksempler for å gjøre vedtaksdyktigheten til Studentrådene lettere å forstå. Prinsippet er minimum halvparten.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.02] Myndighet rundt inngåelse av samarbeidsavtaler

Utsendt 22.08.2022

Utarbeidet av Jørn Luvåsen

Rundskrivet tar for seg spørsmålet om hvem som har myndighet til å inngå samarbeidsavtaler med andre utenfor organisasjonen. Spørsmålet kom fra et SRU, og om man som SRU (les leder) har myndighet til å inngå samarbeid for å få sponset gavekort til stand og innlegg. I rundskrivet går KKU gjennom at leder (og nestleder) av SST har myndighet til å inngå samarbeidsavtaler på vegne av StInn. Studenttinget og Sentralstyret bestemmer hvem man skal ha samarbeid med, men Sentralstyret bestemmer innholdet i samarbeidsavtalen. SRU får en oppfordring fra KKU om å benytte seg av deres vedtatte økonomiske handlingsrom.

Last ned dokumentet her

[KKU-22.01] SST sin valgmyndighet uten fungerende Studentting

Utsendt 11.08.2022

Utarbeidet av Mads Koppang

Rundskrivet tar for seg et spørsmål fra SST om hvem som har myndighet til å velge personer til sentrale verv når et Studentting ikke var satt. KKU kom frem til at det var en ekstraordinær situasjon ved ny organisasjonsstruktur og at det ikke var valgt inn President, og på grunn av dette var ikke presidentskapet satt. Det er i utgangspunktet Presidentskapet som skal supplere inn til sentrale verv. På bakgrunn av dette mente KKU at Sentralstyret, med et klart flertall, kan velge inn en person på midlertidig basis, inntil organisasjonen får et fungere Studentting.

Last ned dokumentet her

Sist endret 1. juli 2024 15:00